EDUCATORIUM REM KOOLHAAS PDF

EDUCATORIUM REM KOOLHAAS PDF

admin

April 8, 2021

This building, located in Utrecht, Netherlands was designed by OMA – Rem Koolhaas. The building was completed in Situated in the centre of the University Campus the Uithof, just outside the centre of Utrecht, this building is most famous for its use of concrete. The concrete. Koolhaas and the team at OMA envisioned the Educatorium as a factory for learning with the processes of socialization, learning, and examination related.

Author: Kagagami Gom
Country: Georgia
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 11 February 2012
Pages: 166
PDF File Size: 7.44 Mb
ePub File Size: 12.49 Mb
ISBN: 128-7-39891-898-3
Downloads: 33182
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gabar

Il nostro sito web utilizza i cookie per assicurarti la migliore esperienza di navigazione.

Facing north side, the largest auditorium seatsis open to the view of the botanical gardens. The second seat auditorium is located on south area. On The Move — Denmark. The design is the relationship of two sheets which fold and interlock.

Although we all met for the first time during this short week long project, I think our results were quite fruitful as we gained a much greater understanding of the Educatorium, the first educational koolhaae designed by OMA, headed by Rem Koolhaas. The exam rooms are developed in a more conventional manner. Beneath this area is sheltered the bicycle parking is sheltered and an intersecting bike-path. Notify me of new comments via email.

The exterior was clad in the same wood of the curve track. A second set of paths allows the building to function as a network. The Educatorium occupies a corner and adjoins low already existing building on its east end. The starting point of the design are two leaves that fold and interlock.

Also show, by a great experimenter Rem Koolhaas, the possibility of combining formal search with an environmental sustainability of the building. Planes interlock to create a single trajectory in which the entire university experience – koolhxas, learning, examination – is encapsulated.

Although they are not accessible to students, roof gardens are used to hold rainwater in an effort to reduce waste water load while educatorim a color palette for the building. The Utrecht Educatorium di Utrecht is the great experimenter Rem Koolhaas’ demonstration that investigation of form can be combined with environmental sustainability in a building.

Educatorium | OMA –

In this role he is responsible for the management, business strategy, and growth of the company koolhaaz. One of the most unique aspects of Educatorium, which can be attributed to kkoolhaas all the work of Koolhaas, is the fluidity in the concept of the program is a fluid concept that aligns not on one level, but on a multiplicity of levels in which the activity occurs above, below, and in the midst of what normal floor plates are considered.

  HANNAH ARENDT VITA ACTIVA ODER VOM TTIGEN LEBEN PDF

Circulation in the Educatorium is organized around a cross formed by two runners, subdividing each floor into quadrants that function as primary connectors. The two halls are accessed through the large entrance ramp area.

The deformation of the space creates this gem in the density of columns. The planes are interwoven to create a unique experience in which the whole college experience, socialization, learning, exploration, encapsulated.

Educatorium, Utrecht: an example of a sustainable building

GlassCement. You are commenting using your Twitter account. The Educatorium reads like a radically innovative building on kkolhaas most superficial level, a synthetic landscape, with a conservative depth.

Indeed, educxtorium, lounges, meeting rooms and general areas are located so trading floor plates Educatorium rising from the ground floor along the rest of the building. The Educatorium Utrecht joins the two existing buildings, built in the sixties, with a hybrid architecture of glass and steel, divided by a strip of cement whose lines reflect eduucatorium path of student life and determine the different functional spaces.

Home Projects Educatorium, Utrecht: We understand the quality of this translation is not excellent and we are working to replace these educaatorium high quality human translations. The concrete slab is treated as a malleable surface that allows optimal setting for each program. To minimize the spread and use of energy in the north and west facades, there have been some large areas of glass insulators that guarantee a perfect effect of solar radiation, thereby allowing the accumulation of heat and the greenhouse effect saving electricity for lighting.

The building spans 11, m2 and includes two auditoriums and seating people, three rooms for exams, some study rooms and a dining room for people.

The concrete slab is treated as a malleable surface which allows an optimum fit for each program. Client University of Utrecht.

Educatorium | OMA

Understood as the encapsulation of the entire university experience in one building, Koolhaas and OMA team Educatorium conceptualized as a factory for learning in both the traditional formalistic approach as for the casual student or student exchanges. Defying conventional Cartesian geometry, this wave of concrete is the main device Educatorium organization that encompasses classrooms.

Email required Address never made public. David studied architecture and construction technology at the Eindhoven University of Technology, where he is also a professor in the Architecture Design and Engineering department. The inclined planes of the plateau input play the role of urban square or mixing chamber. On the roof of the largest auditorium, reinforcement steel bars protruding from the concrete slab. To study the sustainability of the project, Koolhaas has enjoyed the cooperation of the architect Cristophe Cornubert WCO that specializes in sustainable alternatives for the disposal of materials harmful to the environment.

  ALLUMINIO USI E ABUSI PDF

The plastic nature of the concrete evokes a soft, airy quality that enriches the sense of openness and variability in the building, as a network of interconnected pathways. For air conditioning uses a passive ventilation system that uses the phenomenon of night cooling and heat capacity of the mass of the building without having to use additional mechanical systems.

This implies the legitimacy of the institution be located in the depth of the spatial structure. The building is made of two planes which fold to accommodate a range of distinct programs, including an outdoor plaza, two lecture halls, cafeteria and exam halls.

A cruciform of two corridors organize the movement inside the Educatorium, subdividing each plan into quadrants and functioning as the main connectors.

Oriented towards the north side the larger educatorihm is open to the view of the botanical gardens. The building is conceived as a new center of gravity koolhaaw the Uithof University Campus, east of UtrechtNetherlands. Two curving walls enclose the room, one solid, one of glass. The examination halls are founded above the mixing chamber in a two-story block.

While they were planned specifically for mass screening, allow various configurations of furniture and use. The flow of air inside the building is obtained with a balanced ventilation system is based on traveling through the soil and cable outlets air of self-adjustment. The inside of the curve is finished with wooden slats and offers a edycatorium atmosphere for students to get together and sit around the curved track becomes wall and ceiling.

Ippolito holds a Master of Architecture from the Politecnico di Milano. David is also one of the two directors of the recently opened branch office of OMA in Dem.

Spanning between two massive walls the roof structure is a densely packed series of I-beams forming a surface of steel.