FORMULAR AVIZ DE INSOTIRE A MARFII PDF

FORMULAR AVIZ DE INSOTIRE A MARFII PDF

admin

September 28, 2020

marfii in pdf din programul de facturare siaviz de insotire a marfii definitie model cod a descarca gratuit aviz de insotire a marfii formular. model factura in word epub model factura in word books utility english spanish dictionary descarca gratuit aviz de insotire a marfii formular word sitemap index . Sign in. Main menu.

Author: Mezill Kim
Country: Kazakhstan
Language: English (Spanish)
Genre: Technology
Published (Last): 1 October 2009
Pages: 351
PDF File Size: 2.45 Mb
ePub File Size: 15.3 Mb
ISBN: 549-8-72647-834-7
Downloads: 80751
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Grorr

Astfel, ce documente insotesc obligatoriu o insottire de factura containere transportate de un furnizor tert pentru ca aceasta sa fie deductibila din punct de vedere fiscal? In exemplul dat, se considera ca societatea este beneficiarul unor marfuri transportate de un prestator de servicii de transport, pe teritoriul Romaniei.

Pentru deducerea cheltuielilor inregistrate in evidenta contabila pe baza facturii reprezentand prestarea serviciilor de transport, justificarea intrarii marfurilor si deducerea cheltuielilor cu scoaterea lor din gestiune, principalele documente justificative sunt: Factura de transport este un act care priveste multe societati din tara. Avizul de insotire al marfurilor cod A este un formular cu regim special care trebuie sa marcii informatii cu privire la furnizor, cumparator, datele de identificare a marfurilor tip, cantitate, pret si valoare, dupa cazdate despre mijlocul de transport, semnatura expeditorului.

  EFECTO SEEBECK PDF

Scrisoarea de transport se intocmeste in 4 exemplare: Factura cuprinde in mod obligatoriu informatii cu privire la furnizor, cumparator, denumirea si cantitatea marfurilor, o referire la alte facturi sau documente emise anterior daca se emit mai multe facturi, orice alte mentiuni cerute de Codul fiscal, adaptate situatiilor specifice.

CMR-ul este destinat exclusiv transportului de for,ular cu autovehicule rutiere, containerele si suprastructurile modulare nu sunt considerate vehicule. Care va fi baza legala pentru aceasta situatie?

In cazul in care exista si un forrmular de asigurare a marfurilor, o copie poate sa insoteasca factura. In perioada urmatoare sa pune bazele unei aplicatii Online care sa se adreseze transportatorilor si Scrisoarea de transport CMRconstituie dovada materiala a conditiilor prevazute in contractul de transport in traficul rutier intern si international de marfuri, precum si dovada primirii marfii de catre transportator.

Un model de scrisoare de transport este prezentat Anexa 6 la Ordinul ministrului transporturilor nr. Mai intai, un document care nu trebuie sa lipseasca este contractul de transport incheiat intre societatea beneficiar si transportator daca in contractul cu furnizorul de marfa nu este inclusa si obligatia acestuia de a asigura transportul marfii. Tocmai de aceea, reglementarea documentelor obligatorii in cazul acestei facturi de transport reprezinta un punct de interes pentru foarte multe firme.

  DELL E173FP MANUAL PDF

Scrisoarea de transport trebuie sa contina minim urmatoarele informatii: Aceste documente difera de la o situatie la alta, in functie de tipul transportului rutier, feroviar, aerian, naval etc.